wheat

Κριθάρι

Το κριθάρι είναι δημητριακός καρπός του αγγειόσπερμου, μονοκοτυλήδονου φυτού του είδους Κριθή η κοινή (Hordeum vulgare) της οικογένειας των Ποοειδών (Poaceae) ή Αγρωστωδών (Gramineae). Καλλιεργείται και χρησιμοποιείται από τα πολύ παλιά χρόνια και σε μεγάλη ποικιλία κλιμάτων. Σήμερα χρησιμοποιείται ιδιαίτερα για την παρασκευή ψωμιού, μπύρας αλλά και ζωοτροφών. Σύμφωνα με στοιχεία του 2006, στην Ελλάδα παράγονται 250.000 τόνοι σε 1.017 χιλ. στρέμματα. (wikipedia)

Διατροφική αξία

Κριθάρι ανά 100γρ.

Ενέργεια (θερμίδες)

354 kcal

Λίπος

2,3 γρ.

Κορεσμένο Λίπος

0,5 γρ.

Πολυακόρεστο

1,1 γρ

Μονοακόρεστο

0,3 γρ.

Νάτριο

12 mg

Κάλιο

452 mg

Υδατάνθρακες

73 g

Φυτικές Ίνες

17 g

Ζάχαρη

0,8 g

Πρωτεΐνη

12 g

Βιταμίνη Α

22 IU

Ασβέστιο

33 mg

Σίδηρος

3,6 mg

Βιταμίνη Β6

0,3 mg

Μαγνήσιο

133 mg

 

Στην Κοιν.Σ.Επ. Βισαλτίας μπορείτε να βρείτε κριθάρι εξαιρετικής ποιότητας για παραγγελίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο  2322022217